Ugrás a tartalomra
Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR)

ISO 22000

Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR)

Hogyan segíthet egy szervezet működésében az ISO 22000 szabvány szerinti Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR) alkalmazása?Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR) Minden élelmiszeripari szervezet tudatosan vagy ösztönösen, tapasztalati úton kialakítva alkalmaz valamilyen vezetési, szervezési, irányítási rendszert, amellyel szabályozza az Élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos működési folyamatait. Az ISO 22000 szabványban ezeket az Élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos működési módszereket foglalták egységes követelményrendszerré, biztosítva ezáltal, hogy az ilyen ún. irányítási rendszert bevezető élelmiszeripari szervezetek megfelelő elvek szerint szervezzék működésüket. Az ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer keretet ad a vállalati működésnek, melyben a megfelelő Élelmiszerbiztonsági elvek melletti működés áll a középpontban.
Miben tudunk segíteni? Három fő kérdésben, amelyet az alábbi három pontban foglaltunk össze.

Nem tudja, hogy jelenleg mennyiben tér el a működése a nemzetközi színvonaltól, az ISO 22000 követelményeitől?
 

1.    Helyzetfelmérő, GAP audit: a Helyzetfelmérő, GAP audit 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda élelmiszer szakértő munkatársai kis költséggel fel tudják mérni egy előzetes Helyzetfelmérő audittal a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.

Már rendelkezik ISO 22000 rendszerrel, de nem hatékonyan működik? Közeledik az ISO 22000 tanúsító audit, de nem tudja, hogy meg fog-e felelni?
 

2.    Belső auditok: a Belső audit a cég további fejlesztése érdekében történik. A belső audit általában 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. A továbbiakban is tudunk javaslatot adni.

Beszállítóival kapcsolatban valamely vevője megköveteli a beszállítók auditálását?
 

3.    Beszállítók auditálása: a beszállítók auditálása a beszállítói kapcsolatok fejlesztése érdekében történik, a beszállítónál néhány óra alatt szakszerűen elvégezzük az Önök követelményei szerint az auditot, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a beszállító működésének jelenlegi állapotát és tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.