Ugrás a tartalomra
Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer (MEBIR)

ISO 45001

Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer (MEBIR)

​Hogyan segíthet egy szervezet működésében az ISO 45001 szabvány szerinti Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer (MEBIR) alkalmazása?Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer (MEBIR) Minden szervezet tudatosan vagy ösztönösen, tapasztalati úton kialakítva alkalmaz valamilyen vezetési, szervezési, irányítási rendszert, amellyel szabályozza a munka- és egészségvédelemmel kapcsolatos működési folyamatait. Az ISO 45001 szabványban ezeket a munka- és egészségvédelemi működési módszereket foglalták egységes követelményrendszerré, biztosítva ezáltal, hogy az ilyen ún. irányítási rendszert bevezető szervezetek megfelelő munka- és egészségvédelemi szerint szervezzék működésüket. Az ISO 45001 Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer keretet ad a vállalati működésnek, melyben az munka- és egészségvédelemi megfelelés mellett a biztonságos működés iránti igény kielégítése áll a középpontban.
Miben tudunk segíteni? Három fő kérdésben, amelyet az alábbi három pontban foglaltunk össze.

Nem tudja, hogy jelenleg mennyiben tér el a működése a nemzetközi színvonaltól, az ISO 45001 követelményeitől?
 

1.    Helyzetfelmérő, GAP audit: a Helyzetfelmérő, GAP audit 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni egy előzetes Helyzetfelmérő audittal a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.

Már rendelkezik ISO 45001 rendszerrel, de nem hatékonyan működik? Közeledik az ISO 45001 tanúsító audit, de nem tudja, hogy meg fog-e felelni?
 

2.    Belső auditok: a Belső audit a cég további fejlesztése érdekében történik. A belső audit általában 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. A továbbiakban is tudunk javaslatot adni.

Beszállítóival kapcsolatban valamely vevője megköveteli a beszállítók auditálását?
 

3.    Beszállítók auditálása: a beszállítók auditálása a beszállítói kapcsolatok fejlesztése érdekében történik, a beszállítónál néhány óra alatt szakszerűen elvégezzük az Önök követelményei szerint az auditot, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a beszállító működésének jelenlegi állapotát és tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.