Ugrás a tartalomra
Autóipari minőségirányítási Rendszer (MIR)

IATF 16949

Autóipari minőségirányítási Rendszer (MIR)

Hogyan segíthet egy szervezet működésében az IATF 16949 specifikáció szerinti Autóipari minőségirányítási Rendszer (MIR) alkalmazása?Autóipari minőségirányítási Rendszer (MIR) Az autóipari szervezeteknek a magas minőségi elvárásoknak megfelelően alkalmazniuk kell valamilyen vezetési, szervezési, irányítási rendszert, amellyel szabályozzák az autóipari minőségirányítási követelményekkel kapcsolatos működési folyamataikat. Az IATF 16949 specifikációban ezeket az autóipari követelményekkel kapcsolatos elvárásokat foglalták egységes követelményrendszerré, biztosítva ezáltal, hogy az ilyen ún. irányítási rendszert bevezető vállalatok megfelelő elvek szerint szervezzék működésüket. Az IATF 16949 szerinti autóipari követelményeket tartalmazó minőségirányítási rendszer az ISO 9001 szabvány alapjain keretet ad a vállalati működésnek, melyben a megfelelő autóipari követelmények melletti működés áll a középpontban.
Miben tudunk segíteni? Három fő kérdésben, amelyet az alábbi három pontban foglaltunk össze.

Nem tudja, hogy jelenleg mennyiben tér el a működése az IATF 16949 követelményeitől?
 

1.    Helyzetfelmérő, GAP audit: a Helyzetfelmérő, GAP audit 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda autóipari szakértő munkatársai kis költséggel fel tudják mérni egy előzetes Helyzetfelmérő audittal a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.

Már rendelkezik IATF 16949 rendszerrel, de nem hatékonyan működik? Közeledik az IATF 16949 tanúsító audit, de nem tudja, hogy meg fog-e felelni? 
 

2.    Belső auditok: a Belső audit a cég további fejlesztése érdekében történik. A belső audit általában 1 vagy két napos vizsgálat, amelynek során Pannon-Cert Iroda auditor képzettséggel rendelkező munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a működésük jelenlegi állapotát, tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. A továbbiakban is tudunk javaslatot adni.

Beszállítóival kapcsolatban valamely vevője megköveteli a beszállítók auditálását?

3.    Beszállítók auditálása: a beszállítók auditálása a beszállítói kapcsolatok fejlesztése érdekében történik, a beszállítónál néhány óra alatt szakszerűen elvégezzük az Önök követelményei szerint az auditot, amelynek során Pannon-Cert Iroda munkatársai kis költséggel fel tudják mérni a beszállító működésének jelenlegi állapotát és tanúsítványt állítanak ki ennek elvégzéséről. Munkatársaink a további folytatásban is tudnak javaslatot adni.